Wie zijn wij?

Welkom bij de Algemene Hulpdienst Buitenveldert

Over ons

Een vrijwilligersorganisatie

De Algemene Hulpdienst Buitenveldert is een vrijwilligers organisatie en biedt hulp aan elke bewoner van Buitenveldert. De vrijwilligers stellen daar graag een deel van hun tijd voor beschikbaar. De hulp die u krijgt is in principe gratis.

Soms wordt er echter een vergoeding gevraagd voor onkosten die een vrijwilliger heeft gemaakt (zoals bijvoorbeeld bij autovervoer).

We zijn er voor iedereen die hulp nodig heeft, in Buitenveldert en Zuid-as, oud en jong, alleenstaand of gezin, kan bij ons aankloppen. Het enige wat telt is of u behoefte heeft aan hulp die de hulpdienst kan bieden. Als wij u niet kunnen helpen, kunnen onze vrijwilligers u bijna altijd de weg naar andere instanties wijzen.

Coördinatoren
De dagelijkse leiding van de Stichting Algemene Hulpdienst Buitenveldert is in handen van de Coördinatoren Marianne Versteeg en Pauline Mulder-Koeleman.

Gedragscode voor vrijwilligers
Vrijwilliger en cliënt zijn gelijkwaardige partners. We verwachten van hen wederzijds respect. U leest hier meer over onze gedragscode. Er is ook een Engelstalige versie.

Privacy
Om uw privacy te beschermen zijn binnen de Algemene Hulpdienst Buitenveldert regels afgesproken. Voor onze dienst- en hulpverlening is het vaak nodig om bijvoorbeeld uw persoonsgegevens vast te leggen. In de privacyverklaring kunt u alle regels hierover terugvinden. Klik hier voor de privacyverklaring van de Algemene Hulpdienst Buitenveldert.

Informatie

Onze organisatie

De Algemene Hulpdienst Buitenveldert is opgericht in 1972. Begonnen als een commissie uit de Wijkraad verzelfstandigde de Algemene Hulpdienst zich bij de komst van de Deelraad naar een stichting.

De Hulpdienst bezit de ANBI-status ( RSIN 007600641).

Hieronder vindt u de documenten met informatie over het bestuur, onze statuten, het jaarverslag (met beleidsverslag), ons huishoudelijk reglement en ons vrijwilligersbeleid:

Statuten van de Stichting
Beloningsbeleid
AHB jaarverslag 2023
Huishoudelijk Reglement
Vrijwilligersbeleid


Bestuur Stichting Algemene Hulpdienst Buitenveldert
Het bestuur van de Stichting Algemene Hulpdienst Buitenveldert bestaat uit:
– Voorzitter: de heer Max van Praag
– Secretaris: mevrouw Henny de Haan-Stoffels
– Penningmeester: mevrouw Anne Molenaar-Cailleteau
– Lid: mevrouw Caty Goldschmeding
– Lid: de heer Ton Beekmans
– Lid: mevrouw Annelies van der Zon

Voor wie?

HULP VRAGEN
Iedereen die hulp nodig heeft in Buitenveldert en Zuidas, kan bij ons aankloppen. Het enige wat telt is of u behoefte heeft aan hulp die door vrijwilligers van de Algemene Hulpdienst Buitenveldert geboden kan worden. Als wij niet kunnen helpen, kunnen we u bijna altijd de weg wijzen naar andere instanties. Bij nieuwe aanvragers vragen wij of een intakegesprek thuis kan plaatsvinden, zodat we uiteindelijk een goede match met een vrijwilliger kunnen maken.

HULP GEVEN
Wilt u vrijwilliger worden bij de Algemene Hulpdienst Buitenveldert, neem dan contact op met de coördinator via tel: 020-6447113 of per e-mail coordinator@hulpdienstbuitenveldert.nl . U wordt dan uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek op kantoor, waarbij u kunt aangeven naar welke vorm van vrijwilligerswerk uw voorkeur uitgaat. De coördinator geeft uitleg over de gang van zaken. Ook zal een VOG aangevraagd worden.  Dit alles om uiteindelijk een passende match te kunnen maken tussen vrijwilliger en hulpvrager.

Vrijwilliger worden?

U kunt een online test doen om te zien welk soort vrijwilligerswerk bij u past: ontdek de vrijwilliger in uzelf

Openingstijden + contact

ma. t/m vrij. 9.30 – 12.30 uur
tel. 020-644 7113 (aanmelden vrijwilligers)
tel. 020-644 4044 (hulp aanvragen) 

Video op YouTube

Een eerste indruk krijgen van ons werk? Bekijk deze video (AT5) en zie wat je kunt betekenen als vrijwilliger.

Doe mee als vrijwilliger!

Samen zorgen we ervoor dat geen enkele inwoner van Buitenveldert er alleen voor staat. Doe vandaag nog mee!

Wat kunt u verwachten als vrijwilliger?

  • Uitgebreid kennismakingsgesprek met de coördinatoren en toelichting wat de mogelijkheden zijn en welke hulp geven het beste bij u past.
  • Kleine vrijwilligersvergoeding
  • Nieuwjaars/vrijwilligersborrel
  • Vrijwilligers-uitje
  • Bedankdag in het Concertgebouw jaarlijks in november vanuit Gemeente en VCA
  • Gratis trainingen via VrijwilligersCentraleAmsterdam over diverse thema’s 
  • Aan het eind van het jaar ontvangt iedere vrijwilliger een leuke attentie

Aangepast op 25 oktober 2024

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud